Je agenda-app bijwerken met een csv- of iCal-bestand

Je zet speeldata en aanvangstijden van je team in je agenda met het csv-bestand dat je op de vorige pagina kon downloaden.
Importeer dit csv-bestand op je computer in je agendaprogramma. Je telefoon-app biedt doorgaans minder of geen importmogelijkheden.

Google Calendar

Klik op de ‘+’ achter ‘Andere agenda’s’ in de linkerkolom, klik ‘importeren en exporteren’, importeer je gedownloade csv-bestand. Of klik op de kalender-webpagina op het tandwieltje rechtsboven, klik ‘instellingen’, klik ‘importeren en exporteren’ (linkerkolom), importeer je gedownloade csv-bestand.

Microsoft Outlook

Klik in Outlook Agenda op ‘Bestand’ - ‘Openen & Exporteren’ - ‘Import/Export’. Kies ‘Importeren vanuit een bestand’. Kies ‘Kommagescheiden waarden (csv)’. Kies je gedownloade csv-bestand. Kies je agenda, klik door tot het einde.

Apple Agenda

Simpelste: sleep het gedownloade csv-bestand naar de gewenste agenda.
Of handmatig: Kies in de app Agenda ‘Archief’ - ‘Importeer’. Kies het gedownloade csv-bestand, klik ‘Importeer’. Kies zo nodig de gewenste agenda, en klaar.

Zo nodig zet je het csv- in een iCal-bestand om

Een csv-bestand functioneert meestal prima om je agenda bij te werken. Lukt het niet, gebruik dan een zogeheten iCal-bestand. Je kunt de omzetting van csv naar iCal hier makkelijk on-line regelen.
Vaak volstaat het dan om jezelf het iCal-bestand te mailen. Je mailprogramma (mits binnen dezelfde omgeving van Google, Microsoft of Apple) zal je dan aanbieden je agenda bij te werken op basis van het iCal-bestand in je mailbericht.
Of je importeert het iCal-bestand zoals hierboven voor csv is beschreven.